Ontwikkelingen achter de schermen:-De enquête om de specialisten te bevragen is door COVID gepauzeerd, maar is inmiddels hervat, we hopen daardoor nog een aantal kankersoorten te kunnen toevoegen.

-De huidige resultaten zijn gebaseerd op de opinies van de specialisten op hun eigen vakgebied. Deze methode heeft het grote voordeel van betrouwbaarheid, maar het nadeel is dat er minder “toppers” genoemd worden dan er wellicht in feite zijn. Daarom zijn wij samen met specialisten uit reeds vastgestelde excellente centra bezig met het ontwikkelen van een toetsingsprocedure het mogelijk maakt om een individueel centrum objectief te toetsen en bij voldoende score toe te voegen aan de lijst van excellente centra. We beginnen met maag- en slokdarmkanker, en we hopen dit jaar nog te beginnen met dit proces.


-Erg bemoedigend is dat wij constateren dat er veel projecten en samenwerkingsverbanden bezig zijn tussen specialisten en ziekenhuizen die gericht zijn op gezamenlijk leren uit elkaars ervaringen en het ondernemen van verbetertrajecten.

-De Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten is bezig met een groot project, genaamd  Betekenisvolle Patiëntinformatie, dat een soortgelijk  resultaat nastreeft als deze website. De afspraak tussen onze projecten is om te letten op consistentie en om geen dubbel werk te doen.